De beste kwaliteit tegen de laagste prijs!

Janus 6

Meer afbeeldingen

 • Janus 6
 • Janus 6
 • Janus 6
 • Janus 6
 • Janus 6
 • Janus 6
 • Janus 6

JAnus 6 houtkachel

Janus 6 houtkachel. De echte! Bel of mail ons voor een offerte

€ 1.150,00
 • Aantal:

Productbeschrijving

De JAnus mini is het kleinste model uit de JAnus-familie. Deze houtkachel verwarmt ruimtes tot circa 120 m3. De mini is vooral geschikt voor ruimtes waar comfort en gezelligheid belangrijker zijn dan een hoge warmteopbrengst.


Wie is Janco de Jong

Al in 1981 maakte Janco de Jong op ambachtelijke wijze in eigen smederij de eerste JAnus houtkachel, op basis van jaren ervaring en vakmanschap. Die eerste kachel wordt door de huidige eigenaar nog steeds naar volle tevredenheid gestookt!


Wie is JAnus

Oorspronkelijk is de naam JAnus samengesteld uit de namen van zijn ontwerper, Jan JAcobus de Jong. Na enig speurwerk naar de betekenis van de naam JAnus bleek dat deze naam niet zo gek gekozen was. Janus is namelijk de naam van een Romeinse God: de God van het begin en het einde. Zijn beeltenis laat een hoofd zien met twee gezichten, waarbij het ene gezicht vooruitkijkt en het andere achteruit. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. De maand januari, waarin iedereen terugkijkt op het afgelopen jaar en vooruitkijkt naar het nieuwe jaar, is dan ook naar hem vernoemd. Toevallig is dat ook de koudste maand van het jaar en dus de maand waarin u optimaal kunt genieten van de sfeer en warmte die de JAnus houtkachel u biedt!


Techniek

De JAnus houtkachel is een echt Hollands product dat zijn ontstaan dankt aan jarenlange ervaring en vakmanschap. De kachel is vervaardigd uit cortenstaal bekleed met chamottesteen. De warmteoverdracht vindt grotendeels plaats door convectie. Het hoge rendement (nominaal 73%) wordt bereikt door de voorverwarming van de secundaire verbrandingslucht. Door de volledige verbranding is er ook een minimale uitstoot van verontreinigde gassen en deeltjes. Een ruitventilatiesysteem zorgt er voor dat de ruit van de JAnus houtkachel relatief schoon blijft. De unieke ophanging van de brandkamer beperkt storende geluiden door spanningsverschillen tot een minimum.


Productie

Al sinds de ontwikkeling van de JAnus houtkachel worden de kachels in eigen beheer geproduceerd door Janco de Jong. Eerst in Oldeberkoop. Later, in 1996, werd de productie verplaatst naar Gorredijk. In 2002 was de vraag naar JAnus houtkachels zo groot dat de ruimte in Gorredijk te klein werd als enige productielocatie. Om de prijs-kwaliteitverhouding van de JAnus houtkachels optimaal te kunnen houden werd gezocht naar een andere oplossing voor het meest arbeidsintensieve deel van de productie. Het hoogwaardige staal wordt in Nederland gekocht. Deze lasergesneden plaatdelen worden gevouwen en vervolgens samengesteld door een lasrobot in Gorredijk. Deze halffabricaten gaan naar Polen, waar de kachels verder afgebouwd en geassembleerd worden.

Daar is geïnvesteerd in de bouw van een moderne productielocatie die in eigen beheer is gebouwd en gerund wordt door een Nederlands-Poolse bedrijfsleiding. Er staan onder andere 2 CNC kantbanken, twee lasrobots, een volautomatische werpstraalinstallatie, een lakstraat en een montagebaan. Het hightech machinepark in combinatie met het vakwerk van goed geschoolde en zeer gemotiveerde vakmensen maakt het mogelijk probleemloos te voldoen aan de grote vraag naar betaalbare houtkachels van een constante hoge kwaliteit.


Kwaliteit kopieren

De JAnus houtkachel heeft inmiddels bewezen een product van hoge kwaliteit te zijn dat een leven lang meegaat. Aan de goede naam en faam van de JAnus kleeft echter één nadeel: er zijn in de loop van de tijd meerdere partijen opgestaan die het een uitdaging vinden om de JAnus houtkachel na te maken. Zij bieden een lagere prijs, maar vooral ook een inferieure kwaliteit. Wilt u zeker weten dat u met een JAnus van Janco de Jong te maken heeft?Onderstaande kenmerken horen bij elke nieuwe JAnus houtkachel:
•De JAnus houtkachel is aan de voorzijde voorzien van de JAnus inscriptie.
•De JAnus houtkachel beschikt over een geavanceerde nisbusaansluiting achter en bovenop de kachel. Hierdoor is de kachel zowel als boven- en achteruitvoer te plaatsen. Deze nisbus- aansluiting zorgt voor een naadloze aansluiting van de kachelpijp op of achter de kachel. Hierdoor zal eventueel roetwater en/of fijnstof altijd in de kachel blijven. En het geeft een strakke afwerking zonder storende naden of overgangen!
•De JAnus houtkachel beschikt over een keuringsrapport volgens de Europese Norm EN132401. De EU conformiteitsverklaring is terug te vinden in de bijgeleverde handleiding.
•De JAnus houtkachel draagt een CE markering2. U vindt deze markering op het typeplaatje achter op de kachel. Op het typeplaatje staat de fabrikant van de JAnus houtkachel vermeld: Janco de Jong BV Gorredijk.
•Iedere JAnus houtkachel is voorzien van een uniek serienummer. Door deze administratie kunnen wij belangrijke gegevens als productiedatum, aankoopdatum, materiaalbadges en innovaties per kachel registreren. Het serienummer vindt u op het typeplaatje achter op de kachel.
•De JAnus houtkachel is alleen verkrijgbaar bij de erkende JAnus dealers. Deze dealers zijn nauwkeurig geselecteerd door JAnus Nederland en HAVE Verwarming. Zij geven u een deskundig advies, leveren degelijk werk af en staan altijd voor u klaar.

1 EN13240: Dit is een overkoepelende Europese Norm. Eisen en beproevingsmethoden voor lokale verwarmingstoestellen gestookt met vaste brandstoffen. Deze wordt nu al gehanteerd in alle landen aangesloten bij de EU. In Nederland is de norm nog niet verplicht. De norm stelt eisen aan de veiligheid, aan het rendement en aan de emissie.
2 CE: is een Europees keurmerk dat garandeert dat het product voldoet aan minimale fundamentele Europese eisen met betrekking tot veiligheid, milieu en gezondheid voor de gebruiker. Deze garantie is gebaseerd op de voor het product geldende Europese richtlijn.

Extra informatie

Artikelno. JAN-6
Fabrikant Janco de Jong
Type toestel Vrijstaand
Bouwwijze kachel Onbekend
Kleur kachel Gussgrau/Antraciet
Materiaal behuizing Plaatstaal
Materiaal bekleding Plaatstaal
Materiaal stookruimte Vermiculite
Afmetingen stookruimte b*h*d (cm) Nee
Ruitmodel kachel Vlak
Vuurzicht Front
Hoogte kachel 78
Breedte kachel 52
Diepte kachel 39
Afstand achterkant tot brandbare materialen (cm) Nee
Afstand zijkant tot brandbare materialen (cm) Nee
Stalingsbereik (cm) Nee
Houtblok lengte < 35 cm
Aansluit diameter 130 mm
Plaats aansluiting Boven- of achterzijde
Externe lucht aansluiting Nee
Schudrooster Nee
Rooster in stookruimte Ja
Aslade Ja
Deursluiting Tweevoudig
Afmeting ruit b*h (cm) Nee
Primaire lucht Ja
Secundaire lucht Ja
Tertiaire lucht Nee
Nominaal vermogen (kW) 5
Piekvermogen (kW) 6
Vermogensbereik (kW) Nee
Verwarmingsvermogen (m3) 80-120
Rendement 72
Brandstof Hout
Houtverbruik (kg/u) Nee
Minimale trek (Pa) Nee
Rookgastemperatuur (°C) 300
CO-Emissie (%) 0.5
CO-emissie (in g/m3) Nee
FIjnstof uitstoot (g/m3) Nee
Rookgasstroom (g/s) 5.5
BImSchV Stufe 1 Onbekend
BImSchV Stufe 2 Onbekend
Stuttgarter Norm Onbekend
Regensburger Norm Onbekend
Münchner Norm Onbekend
Ö-Norm / 15aB-VG Onbekend
DIN Plus Onbekend

Eigen labels

Uw labels toevoegen


Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Login Here

Dont Have an account? Create one, It’s Simple and free.

 
 
 • E-mailadres
 • Wachtwoord
 •