De beste kwaliteit tegen de laagste prijs!

Verzenden of afhalen van uw bestelling

 

Verzending van de door u bestelde goederen kan op verschillende manieren. Hieronder vindt u een uitgebreide uitleg voor de verschillende verzendmethodes.

 

Verzendmogelijkheden

Tijdens het bestelproces kunt u de gewenste verzendmethode aanvinken. Voor de methode "spoedzending" en "afhalen bij fabrikant of groothandel" verzoeken wij voortijd contact met ons op te nemen om de mogelijkheden hiertoe te bespreken.

 

Alle binnenlandse verzendingen worden uitgevoerd volgens de Algemene Vervoerscondities 1983 (AVC 1983), zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting Vervoeradres en gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsbank te Amsterdam en Rotterdam. Voor buitenlandse verzendingen zijn de CMR bepalingen (Verdrag betreffende de overeenkomst tot internationaal vervoer van goederen over de weg) van toepassing.

 

terug naar pagina klantenservice.

 


Reguliere verzendmethode.


Levertijd mits voorradig 2 - 11 dagen na betaling.

 

Wanneer uw goederen uit onze eigen voorraad worden geleverd, dan wordt het pakket de dag na betaling verzonden. Pakketzendingen hebben een doorlooptijd van 24 uur, voor palletzendingen bedraagt dit 48 uur. Voor overige orders geldt het volgende:

 

Bestellingen welke uiterlijk dinsdagavond 20.00u. zijn betaald, worden mits voorradig bij de leverancier, de donderdag er na klaargemaakt en verpakt. Onze koerier haalt op vrijdag bij ons af, waarna op zaterdag de bestellingen worden afgeleverd. Voor zakelijke klanten vindt de aflevering standaard op maandag plaats. Later betaalde bestellingen schuiven automatisch een week door. Wanneer u het aangeeft, kan ook op een andere dag worden aangeboden. Palletzendingen worden nooit op zaterdag aangeboden.

 

Veelal is dit de voordeligste en meest veilige methode van verzending. Door handmatige verwerking is vrijwel nooit sprake van beschadigde pakketten, wat bij machinale sortering (DPD/DHL/PostNL) helaas zo nu en dan wel het geval bleek te zijn.

 

Per 1-1-2012 hanteren wij de volgende all-in tarieven (verzending en verpakking):

Pakketsoort Max. gewicht Max. afmetingen Tarief
Compact zending (E) tot 2 kg gordelomvang tot 110cm € 8,00 Incl. BTW
Pakket normaal (A) tot 10 kg gordelomvang tot 300cm € 12,00 Incl. BTW
Pakket middel (C) tot 20 kg gordelomvang tot 300cm € 15,00 Incl. BTW
Pakket zwaar (D) tot 30 kg gordelomvang tot 300cm € 17,50 Incl. BTW
Mini pallet tot 150kg afm. max. 60* 80*150 cm € 55,00 Incl. BTW
Euro pallet tot 750kg afm. max. 80*120*190 cm € 63,00 Incl. BTW

 

Kleine orders worden zo mogelijk als brievenbuspost verzonden. Verzendkosten zijn dan afhankelijk van het gewicht van het poststuk.

 

De pakkettarieven gelden voor geheel Nederland, de pallettarieven zijn excl. de Waddeneilanden. Wij verzenden ook naar het buitenland, tarieven op aanvraag.

 

Doordat de goederen ontzettend variëren in volume en gewicht, is het bepalen van de totale verzendkosten van een order altijd maatwerk. Wij streven er naar altijd de meest voordelige wijze van verzenden voor u te vinden. Door het maken van deze inschatting kan het soms voorkomen dat de gebruikte verzendwijze afwijkt van wat op de bevestiging is weergegeven. Eventuele meerkosten die hierdoor ontstaan nemen wij als verzender voor onze rekening. U weet dus voor betaling altijd exact waar u aan toe bent.

 

Verzendkosten gelden per colli. Het kan dus ook voorkomen dat verschillende pakkettypes worden gebruikt voor verzending van een order. Hieronder ter illustratie een aantal praktijkvoorbeelden.

 

Voorbeeld 1:

Het verzenden van een zak vuurvaste mortel kost vanwege het gewicht (25 kg) € 17,50 incl. BTW (zwaar pakket) 3 zakken tezamen kosten dus 3* € 17,50 = € 52,50. Vanaf 4 zakken zullen we op minipallet gaan verzenden, omdat dit dan voordeliger is voor u. (€ 55,00 incl. BTW)

 

Voorbeeld 2:

Het verzenden van een rol flexibele RVS pijp met bijbehorende topaansluiting, klembanden en een nisbus. De flexpijp kan vanwege zijn volume eigenlijk niet als pakket worden verzonden. Wij hebben speciale afspraken met onze koerier om dit voor het "zwaar pakket tarief" te kunnen verzenden als kleine tegemoetkoming in het volume. Een rol flexpijp meet al snel 1,2 m1 in diameter, en ca. 40 cm in de dikte. De losse artikelen kunnen in een doos van ca. 30*40 cm, dus wordt dit een "normaal pakket". De verzendkosten bedragen dus in dit geval € 17,50+ € 12,00 = € 29,50 Incl. BTW.

 

Voorbeeld 3:

U bestelt een RVS verloopstuk van 150 naar 180 mm. Door de beperkte afmetingen en het beperkte gewicht, kan dit als compact zending worden verzonden. Kosten: € 8,00 incl. BTW.

 

Voorbeeld 4:

U bestelt een Qualifire Houtkachel, met daarbij ook twee meter stalen dikwandige pijp en een rozet. De kachel gaat op een minipallet. De buisdelen kunnen worden verpakt op dezelfde pallet. De kosten bedragen dan in totaal € 55,00 incl. BTW.

 

Voorbeeld 5:

U bestelt een glazen vonkenscherm van 60 cm. Door het geringe gewicht kan dit als "normaal pakket" worden verzonden. De kosten bedragen dus € 12,00 incl. BTW. Doordat onze koerier handmatig sorteert, zal dit vonkenscherm zonder beschadigingen of breuk bij u worden afgeleverd.

 

Voorbeeld 6:

U bestelt een tube hittebestendige lijm. Dit past nog in de brievenbus. Hierdoor zal dit als poststuk in een bubbeltjesenveloppe worden verzonden. Gewicht 150 gram, € 3,00 incl. BTW

 

 • Het is onmogelijk voor elke situatie een passend voorbeeld op de site op te nemen. De juiste verzendkosten vermelden wij ALTIJD op de orderbevestiging. Tot op dat moment kunt u nog besluiten de order aan te passen, of voor een andere verzendwijze te kiezen. Wilt u voordat u bestelt toch graag de juiste verzendkosten weten ? Stuurt u ons dan een mail met uw bestelling, dan geven wij u z.s.m. de bijbehorende verzendkosten op
 • Eventuele na-leveringen en/of manco's zijn vanzelfsprekend vrij van verzendkosten, tenzij op uw eigen verzoek de order in delen wordt uitgeleverd.
 • Zodra uw pakket bij de koerier wordt aangemeld voor verzending, ontvangt u daarvan per mail bericht. U kunt met de verstrekte Trace-code het pakket volgen tot het moment van aflevering. Let op; doordat dit bericht veel cijfercodes bevat, zien sommige computers dit aan voor spam-mail.
 • Bij zendingen die geweigerd worden dan wel waar na de 2e aanbieding niemand aanwezig is om de zending in ontvangst te nemen, worden de transportkosten aan u doorberekend. Palletzendingen worden slechts 1 maal aangeboden. Indien u niet aanwezig bent, zullen kosten voor het opnieuw aanbieden in rekening worden gebracht.
 • Wanneer buitengewone omstandigheden op uw adres van toepassing zijn (moeilijke bereikbaarheid, postbus etc.) dient u dit van te voren aan ons kenbaar te maken. Extra kosten door een onmogelijke aanbiedingspoging worden aan u in rekening gebracht.
 • De vermelde verzendkosten bestaan naast de kosten voor het verzenden ook voor een deel uit de kosten voor verpakking en administratie.
 • Wij verzenden ook naar België en Duitsland. Voor alle andere EU lidstaten geldt; verzendkosten op aanvraag.
terug naar boven

 

terug naar pagina klantenservice.

Reguliere verzendmethode onder rembours.


Levertijd mits voorradig 3 - 12 dagen.

 

Om u als klant de mogelijkheid te geven de goederen pas te betalen als u ze ook daadwerkelijk heeft ontvangen, bieden wij de mogelijkheid de goederen onder rembours te verzenden.

 

Zodra uw bestelling bij ons binnen komt, zal deze middels een orderbevestiging aan u worden bevestigd. Op deze orderbevestiging staan de juiste verzendkosten vermeld (zie boven) alsmede de rembourstoeslag. De rembourspakketten voor zowel particuliere- als zakelijke klanten, zullen veelal op maandag aan u worden aangeboden, wanneer u het aangeeft, kan ook op een andere dag worden aangeboden.

 

Per 1-1-2012 hanteren wij de volgende toeslagen voor rembourszendingen:

Pakketsoort Max. gewicht Max. afmetingen Tarief
Rembours normaal (A) tot 10 kg gordelomvang tot 300cm € 7,00 Incl. BTW
Rembours middel (C) tot 20 kg gordelomvang tot 300cm € 7,50 Incl. BTW
Rembours zwaar (D) tot 30 kg gordelomvang tot 300cm € 10,00 Incl. BTW
Rembours pallets - - Is niet mogelijk.

 

 • Rembourszendingen verzenden wij via de pakketservice van Selektvracht. Deze zendingen worden machinaal gesorteerd, waarbij verzending van breekbare artikelen als glasplaten en flexibele RVS pijpen niet mogelijk is.
 • Wilt u na het ontvangen van uw orderbevestiging toch afzien van verzending onder rembours, en een andere verzendwijze kiezen ? Neem dan DIREKT contact met ons op om een en ander kenbaar te maken. Eenmaal verwerkte rembourszendingen kunnen niet meer worden aangepast!
 • Bij zendingen die geweigerd worden, dan wel waar na de 3e aanbieding niemand aanwezig is om de zending in ontvangst te nemen, worden de transport- & rembourskosten aan u doorberekend.
 • Rembours zendingen hebben een doorlooptijd van 48 uur, en worden in principe niet op zaterdag afgeleverd.
 • Rembours is alleen mogelijk voor zendingen binnen Nederland.
 • Speciaal voor u gemaakte artikelen als flexibele rvs schoorsteenvoeringen, op maat verlopen en op maat vonkenschermen/gordijnen, kunnen uitsluiten middels vooruitbetaling worden besteld, en dus niet per rembours.

 

terug naar boven

 

terug naar pagina klantenservice.

Verzending direkt vanaf groothandel/fabrikant.


Levertijd mits voorradig 1 - 4 dagen na betaling.

 

Na betaling worden de goederen uit het magazijn van de betreffende leverancier rechtstreeks naar uw adres verzonden. Op deze manier kunnen wij kortere levertijden realiseren, desgewenst al binnen 24 uur (zie verder hier onder bij spoedzendingen) mede afhankelijk van het betaaltijdstip en de dag van de week.

 

In veel gevallen is deze wijze van verzenden wat duurder, maar de levertijden meestal korter. Pakketten rechtstreeks vanaf de groothandel worden automatisch gesorteerd, waardoor breekbare en volumineuze goederen niet als pakket kunnen worden verzonden. Dit wordt dan altijd een pallet.

Denk hierbij onder andere aan vermiculite platen, glasplaten, calcon platen, flexibele pijpen, zakken mortel, zakken beton en meteoorkappen.

 

Per 1-1-2012 worden de volgende all-in tarieven gehanteerd (bepaald door onze leveranciers):

Pakketsoort Max. gewicht Max. afmetingen Tarief
Pakket licht tot 10 kg gordelomvang tot 300cm € 13,00 Incl. BTW
Pakket zwaar tot 25 kg gordelomvang tot 300cm € 19,00 Incl. BTW
Euro pallet tot 750 kg afm. max. 80*120*190 cm € 65,00 Incl. BTW

 

De pakkettarieven gelden voor geheel Nederland, de pallettarieven zijn excl. Waddeneilanden. Wij verzenden op deze manier ook naar het buitenland, tarieven op aanvraag.

 

Doordat de goederen ontzettend variëren in volume en gewicht, is het bepalen van de totale verzendkosten van een order altijd maatwerk. Wij streven er naar altijd de meest voordelige wijze van verzenden voor u te vinden. Door het maken van deze inschatting kan het soms voorkomen dat de gebruikte verzendwijze afwijkt van wat op de bevestiging is weergegeven. Eventuele meerkosten die hierdoor ontstaan nemen wij als verzender voor onze rekening. U weet dus voor betaling altijd exact waar u aan toe bent.

 

Verzendkosten gelden per colli, waarbij door sommige leveranciers een kleine staffelkorting wordt gehanteerd voor meerdere colli. Het kan ook voorkomen dat verschillende pakkettypes worden gebruikt voor verzending van een order. Hieronder ter illustratie een aantal praktijkvoorbeelden.

 

Voorbeeld 1:

Het verzenden van een zak vuurvaste mortel gaat vanwege het breukrisico (scheuren van de zak) op een euro pallet. Onafhankelijk van het aantal zakken kost dit € 65,00 incl. BTW, vanwege het breukrisico van de zakken.

 

Voorbeeld 2:

Het verzenden van een rol flexibele RVS pijp, met bijbehorende topaansluiting, klembanden en nisbus. De flexpijp wordt vanaf de fabrikant altijd als palletzending verzonden. De verzendkosten bedragen dus in dit geval € 65,00 Incl. BTW, dit vanwege het grote volume en de onmogelijkeid tot automatisch sorteren bij de pakketdienst.

 

Voorbeeld 3:

U bestelt een RVS verloopstuk van 150 naar 139 mm. Door de beperkte afmetingen en het beperkte gewicht, kan dit als licht pakket worden verzonden. Kosten: € 13,00 incl. BTW

 

Voorbeeld 4:

U bestelt een gietijzeren TR Houtkachel, met daarbij ook twee meter stalen dikwandige pijp en een rozet. De kachel gaat op een europallet. De buisdelen kunnen worden bijgepakt op de zelfde pallet. De kosten bedragen dan in totaal € 65,00 incl. BTW

 

Voorbeeld 5:

U bestelt een glazen vonkenscherm van 60 cm. Door het gevaar op breuk, zal glas altijd als palletzending worden verzonden. Kosten € 65,00 incl. BTW

 

Voorbeeld 6:

U bestelt een tube hittebestendige lijm. De groothandel kent geen in principe geen postverzending. Verzendkosten € 13,00 incl. BTW

 

 • Het is onmogelijk voor elke situatie een passend voorbeeld op de site op te nemen. De juiste verzendkosten vermelden wij ALTIJD op de orderbevestiging. Tot op dat moment kunt u nog besluiten de order aan te passen, of voor een andere verzendwijze te kiezen. Wilt u voordat u bestelt toch graag de juiste verzendkosten weten ? Stuurt u ons dan een mail met uw bestelling, dan geven wij u z.s.m. de bijbehorende verzendkosten op.
 • Eventuele na-leveringen en/of manco's zijn vanzelfsprekend vrij van verzendkosten, tenzij op uw eigen verzoek de order in delen wordt uitgeleverd.
 • Er worden bij regelrechte verzending door de groothandel geen Trace codes verstrekt. (ook niet aan ons.)
 • Bij zendingen die geweigerd worden dan wel waar na de 2e aanbieding niemand aanwezig is om de zending in ontvangst te nemen, worden de transportkosten aan u doorberekend.
 • De vermelde verzendkosten bestaan naast de kosten voor het verzenden ook voor een deel uit de kosten voor verpakking en administratie.
 • Verzendkosten voor verzending naar het buitenland op aanvraag.
 • Wanneer uw bestelling moet worden verzameld van verschillende leveranciers, is deze verzendwijze niet mogelijk. Mocht u er toch voor hebben gekozen, dan nemen wij per omgaande contact met u op om de alternatieven te bespreken.

 

terug naar boven

 

terug naar pagina klantenservice.

Spoedleveringen.


Levertijd mits voor 12 uur besteld en betaald, de volgende werkdag voor 12 uur.

 

Spoedleveringen zijn uitsluitend mogelijk na telefonisch overleg.

 

Spoedleveringen zijn alleen mogelijk voor palletzendingen.

 

Per 1-1-2012 worden de volgende verzendkosten voor spoedleveringen gehanteerd:

Pakketsoort Max. gewicht Max. afmetingen Tarief
Euro pallet tot 750 kg afm. max. 80*120*190 cm € 75,00 Incl. BTW
2e Euro pallet tot 750 kg afm. max. 80*120*190 cm € 65,00 Incl. BTW
3e Euro pallet tot 750 kg afm. max. 80*120*190 cm € 55,00 Incl. BTW

 

Deze pallettarieven zijn excl. Waddeneilanden. Spoedzendingen zijn niet mogelijk voor leveringen naar het buitenland.

 

 • Eventuele manco's zijn vanzelfsprekend vrij van verzendkosten. Eventuele na-leveringen worden als aparte order aangemaakt, en dientengevolge altijd met verzendkosten verhoogd.
 • Er worden bij spoed verzending door de groothandel geen Trace codes verstrekt. (ook niet aan ons.)
 • Bij zendingen die geweigerd worden, dan wel waar na de 2e aanbieding niemand aanwezig is om de zending in ontvangst te nemen, worden de transportkosten aan u doorberekend.
 • De vermelde verzendkosten bestaan naast de kosten voor het verzenden ook voor een deel uit de kosten voor verpakking en administratie.

 

terug naar boven

 

terug naar pagina klantenservice.

Afhalen op ons adres te Zuidwolde (Dr.)


 

Levertijd afhankelijk van onze voorraad en de leversnelheid van betreffende leverancier, van 0 dagen tot maximaal 1 week.

 

Om de verzendkosten te besparen kunt u de goederen afhalen bij ons bedrijf in Zuidwolde (Dr.)

 

Afhaal adres:

Haardmaterialen.nl

Meppelerweg 51

7921VN  Zuidwolde

 

Klik hier voor een kaart

 

Afhankelijk van onze eigen voorraden en de levermomenten van onze toeleveranciers, zal de levertijd variëren tussen 0 tot 8 dagen. Zodra de goederen binnen zijn, ontvangt u van ons bericht.

 

Voor het afhalen van bestellingen vragen wij altijd een aanbetaling van minimaal 15% van het totale orderbedrag, volledig vooruit betalen per bank is natuurlijk ook gewoon mogelijk. Graag doorgeven wanneer u kiest voor aanbetalen, dan kunnen wij dit in onze administratie juist verwerken.

 

 • Bestellingen welke uiterlijk dinsdagavond 20.00u. zijn doorgegeven en (aan)betaald, worden mits voorradig bij de leverancier, de donderdag er na klaargemaakt voor afhalen. Zodra de bestelling gereed staat, ontvangt u van ons per e-mail bericht.
 • Bij orders lager dan 275,= euro incl. BTW kan het in sommige situaties voorkomen dat wij van onze leverancier een kleine ordertoeslag krijgen berekend. Wanneer van toepassing zal dit altijd aan u worden doorberekend, vanzelfsprekend niet zonder daarvan melding te maken of overleg te plegen. Er kan dan ook worden gekozen voor het doorschuiven van de levering naar de volgende leverweek, zodat deze kosten worden voorkomen.
 • Orders die worden afgehaald kunnen desgewenst (zo veel mogelijk gepast) contant worden betaald. Wij hebben geen PIN faciliteiten. Voor af te halen bestellingen vragen wij altijd een aanbetaling van minimaal 15% van het totale orderbedrag.
 • Speciaal voor u gemaakte artikelen als flexibele RVS schoorsteenvoeringen, op maat verlopen en op maat vonkenschermen/gordijnen, dienen altijd 100% vooruit te worden voldaan.
 • Afhalen altijd na vooraf overleg over dag en tijd. Afhalen is bij ons 6 dagen per week mogelijk, ook ’s avonds. Zondags echter niet.

 

terug naar boven

 

terug naar pagina klantenservice.

Afhalen bij de groothandel of fabrikant.


 

Levertijd mits voorradig bij de leveranciers, dezelfde dag nog mogelijk.

 

Als alternatief voor verzending bieden een aantal van onze leveranciers ook de mogelijkheid bestellingen bij hen af te halen. Onze grootste leveranciers zijn gevestigd in het midden van het land, regio Utrecht-Barneveld-Ede.

 

Wanneer u voor deze wijze kiest, zullen wij de orderbevestiging voorzien van het juiste afhaaladres alsmede de openingstijden. Mochten uw gekozen artikelen onverhoopt van een leverancier komen alwaar afhalen niet mogelijk is, dan zullen wij altijd contact met u opnemen.

 

Goederen die bij onze leveranciers worden afgehaald dienen vooraf volledig te worden betaald. Het is helaas niet mogelijk bij hen op locatie de betaling te voldoen.

 

 • Zodra de order aan ons is betaald, zal deze bij de betreffende leverancier worden klaargezet. U ontvangt daarna bericht van ons dat e.e.a. kan worden afgehaald.
 • Het afhaaladres staat op uw orderbevestiging, alsmede de openingstijden voor het afhalen.
 • Neem onze orderbevestiging altijd mee naar de afhaal balie van de leverancier. Zonder de bevestiging zal de order niet aan u worden meegegeven!
 • Heeft u vragen over de exacte afhaal locaties ? Neem dan gerust even contact met ons op.

 

terug naar boven

 

terug naar pagina klantenservice.
Meppelerweg 

Login Here

Dont Have an account? Create one, It’s Simple and free.

 
 
 • E-mailadres
 • Wachtwoord
 •