De beste kwaliteit tegen de laagste prijs!

Meer afbeeldingen

Schuifpijp 8-90 cm Ø80 mm RVS EK

Thermokrimp EK Enkelwandig RVS schoorsteenkanaal

€ 23,04
  • Aantal:

Productbeschrijving

LET OP:
Het wordt ten sterkste afgeraden buismateriaal van deze fabrikant te combineren met de artikelen van de overige fabrikanten binnen ons leveringsprogramma. Dit vanwege systeemspecifieke garanties die op deze wijze in het geding kunnen komen bij een eventuele calamiteit.

Algemeen.
Thermo Krimp EK dient uitsluitend inpandig te worden toegepast. ThermoKrimp EK is geschikt als aansluitleiding en als schoorsteenvoering in bestaande brandveilige schoorsteen voor openhaarden en kachels in onderdruk, voor zover deze gestookt worden op genormeerde vloeibare- , gasvormige- of vaste brandstoffen met een maximale rookgas temperatuur van 600°C. Bij gebruik als schoorsteenvoering wordt aangeraden warmte isolatie materiaal te gebruiken met een minimale gebruikstemperatuur van 600°C, zoals steenwol dekens of vermiculite/perliet. Rookgasafvoerkanalen moeten gedimensioneerd worden volgens de geldende voorschriften, zie ook EN 13384- 1-2.
De verbrandingslucht dient vrij van halogenen of andere verontreinigingen te zijn. Het rookgasafvoerkanaal moet worden opgebouwd met inachtname van de lokale voorschriften, het Bouwbesluit en deze THERMOPRODUCTS instructie, zie ook EN 12391-1.

Montage.
De bovenzijde van de elementen is gemerkt met een sticker. De onderzijde van de elementen is herkenbaar aan de krimp. Schuif de beide elementen in elkaar tot de aanslag. Men kan de beide elementen borgen middels een RVS parker of popnagel. Bochten, T stukken enz. eerst in de juiste richting stellen voordat de borging wordt aangebracht.

Verslepingen.
Segment bochten 15°, 30°, 45º en 90º kunnen worden gebruikt om een versleping aan te brengen in een verticaal rookgasafvoerkanaal. T stukken 45º en 90º kunnen worden gebruikt in de aansluitleiding naar het rookgasafvoerkanaal.

Ondersteuningen.
Ondersteuningen voor Thermo Krimp EK zijn gelijk aan de ondersteuningen van Thermo Plan EW. De Thermo Krimp EK aansluitleiding kan direct op het toestel steunen. Tien meter elementen mogen op een T-stuk worden opgebouwd. De Thermo Krimp EK schoorsteenvoering wordt d.m.v. afstandhouders gecentreerd in de bestaande schoorsteen.

Uitmonding.
De uitmonding van de Thermo Krimp EK schoorsteenvoering dient bovendaks in een turbulentievrije zone te worden geplaatst. Het bestaande schoorsteenkanaal kan worden afgesloten met een afdekplaat in combinatie met een trekkende- of regenkap, Zie programma Thermoplan EW.

Onderhoud en inspectie.
Als onderhoud dient minimaal 1 keer per jaar de schoorsteen geveegd te worden. Gebruik uitsluitend een nylon borstel. Tevens kan dan een visuele inspectie van het gehele rookgasafvoerkanaal worden uitgevoerd.

Extra informatie

Artikelno. EK080004
Buisdiameter inw. 80 mm
Kleur kanaal Blank RVS
Materiaal Dunwandig RVS
Soort onderdeel Rechte buisdelen
Fabrikant Thermo Products

Eigen labels

Uw labels toevoegen


Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Login Here

Dont Have an account? Create one, It’s Simple and free.

 
 
  • E-mailadres
  • Wachtwoord
  •